Aftenlandet.

Aftenlandet er et foredrag på cirka to timer, men tilpasses efter behov, ligesom mange fortællinger og herregårde tilpasses stedet, foredraget afholdes.

Aftenlandet er Danmarkshistorier fra tidlig middelalder til 1919 fortalt via arkitektur og personalhistorier fra danske slotte og herregårde.

Aftenlandet dækker over den tilstand, mange slotte og herregårde indgik i efter Lensafløsningen i 1919.

Jeg har en passion for danske slotte og herregårde. Mange af bygningerne og herregårdslandskaberne er for mig tidslommer, der emmer af gode historier og magi. Bygningerne er en meget synlig og konkret del af mange hundrede års Danmarkshistorie. Rundt omkring i landet indgår oprindelige hovedbygninger (stenhuse) fra 1400-tallet i nyere, større herregårdsanlæg. Disse gotiske levninger rummer væsentlige fortællinger fra Danmarkshistorien og indeholder sammen med anlæg fra renæssancen, barokken, klassicismen mm vigtige og interessante historier om Danmark. Aftenlandet er en fortælling om danske herregårde, arkitekter, arkitektur, Danmarkshistorier, sagn og skrøner.

Kontakt mig for yderligere information.

Niels, 53440310/np@niels-pedersen.dk

 

Sagt om tidligere foredrag - Udødeligheden er som sneen. Om H.C Andersens forfatterskab:

"Niels Pedersen formår virkelig at trække de røde tråde i H.C. Andersens forfatterskab. Andersens personlighed udfoldes begavet og morsomt med et indgående kendskab til Andersens egen private baggrund – men også i høj grad til mange af samtidens personligheder. Niels Pedersens foredrag løfter H.C. Andersen op i forhold til filosofiske og religiøse strømninger – yderst interessant" - Edith Mark, præst, Mariager kirke.