Aftenlandet.

Aftenlandet - fortællinger og pudsigheder fra danske slotte og herregårde. 

 Aftenlandet er en hyldest til den kulturarv, danske slotte og herregårde repræsenterer. Foredraget handler om arkitekter, arkitektur, adelsmænd og bønder. Men også om særegne spøgelser, borgerkrige og en dansk konge, der til slut kun regerede over Sakskøbing by. 

Den røde tråd i foredraget er kronologien. Du vil høre om justitsmord, tvangsborge og om de mange private borganlæg, der skød op i de urolige tider i 1300-tallet.  Om retten til at fejde sin nabo med ”ærefuld vold”, blot man besad et fejdebrev. Men også om det efterfølgende forbud mod privat borgbyggeri og licence to crenellate – retten til at udsmykke sin bolig som en fæstning. 

Fra renæssancen, barokken og klassicismen hører du bl.a fortællinger om Bagge Griis´ mislykkede attentat på Skipper Clement, Jørgen Lykke til Overgaard – Danmarks sidste ridder - hans kontroverser med præstestanden og opførelsen af Jyllands første renæssanceherregård. Fra Visborggård hører du om et maleri, der straffer. 

Men du kommer også tæt på Danmarks rigeste adelsmand, Kaj Lykkes, fald fra tinderne og hvis hoved var med på en togrejse i år 2000.  

Kontakt mig for yderligere information.

Niels, 53440310/np@niels-pedersen.dk

 

Det var en forrygende fortælling, mange TAK fordi du kom til Sostrup, … glæder mig til at læse din bog😊 En meget spændende aften. Fantastisk storytelling.
Much appreciated.

Kirsten Swift, ejer, Sostrup slot.

 

Tak for en fantastisk aften på Nørre Vosborg. Du har fået mange roser fra gæster og vores egne frivillige.

Helle I.M. Sigh, dir. Fonden Nørre Vosborg

 

Mange tak for et fantastisk godt og interessant foredrag.

Nils Carisius Thomsen, Overmester, Loge 121 Aros

 

Den 21. sept. 21 holdt Niels Pedersen foredrag på Den Bette Skole i Skelund. Han trak fuldt hus og fastholdt de mange tilhørere hele vejen igennem med sit både vidende og underholdende foredrag. Da han tilmed understøttede foredraget med gode billeder var det hele formidlet på glimrende vis.

Ingelise Ø. Philipsen, Den Bette Skole, Skelund.

 

Torsdag den 25. november var Niels Pedersen på Randers Bibliotek Øst med sit foredrag ”Aftenlandet”
Niels fortalte med stor entusiasme sjove anekdoter og historier fra danske slotte og herregårde og publikum var godt underholdt. Efterfølgende har vi kun fået positiv respons fra deltagerne.

Sonja & Erik, Randers Bibliotek Øst.